2015. június 6., szombat

ÉTER Plusz – A Soul Surge az idei győztes

Újra nagy sikerrel zárt az idei ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivál. Fantasztikus hangulat, kiváló zenekarok, remek dalok, exkluzív környezet. Ez jellemezte az idei ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivált! És zene, zene, zene minden mennyiségben. 2015. május 28-30 között a zenéé volt a főszerep. Az idei győztes pedig a: Soul Surge!


Stay down! A lágy akkordok közé beosonnak a funky-s ritmusok, egy jó adottságokkal megáldott fekete hang. 5 fiatal, aki magával ragadta a zsűrit. Ez a Soul Surge, az idei ÉTER Plusz nyertese. A csapat továbbjutott a Sziget Festival Official tehetségkutatójára, fellépési lehetőséget nyert a VOLT fesztiválon, valamint stúdiófotózással egybekötött címlap sztorit nyert az &U Magazin jóvoltából. Azonban a többiek sem csüggedtek.
A Soul Surge

Az Afrodzaqm zenekar fellépési lehetőséget nyert Sziget Fesztivál VOLT Fesztivál Official teraszára. A PhreniaAWSAylen's Fall zenekar fellépési lehetőséget nyert az A38 színpadára. A Phrenia zenekar megméretheti magát a Hangfoglalón az 1 millió Ft-os fődíjért. A Time Wont Stop Full HD videoklipet kapott.
Az ÉTER Plusz 18 döntős zenekara elkápráztatta a Zsűri tagjait, akik sokszor állva figyelték a feltörekvő zenekarok produkcióit.  A legkülönbözőbb stílusok legkülönbözőbb akkordjai gördültek le hétvégén az ÉTER Plusz nagyszínpadáról pop-rock-alternatív és egyéb kategóriákban.  Péntek délben a húrok közé csapott a 18 döntős zenekar. A szerencsét próbáló királyfik először sorszámot húztak egy kalapból és sorsa-vetette megkezdődött a tehetségkutató. A színpad fekete szőnyegén, a rácsos tartó oszlopok között pörögtek a gitárok, a dobverők és a cinek. Megteltek a világot jelentő deszkák. Gitárok, dob, dalok. Figyelő zsűri és kiváló zenekarok, akik jutalmul tanácsokat kaptak a legjobbaktól. A zsűriben ott volt: Nagy Gábor "NG" a zsűri elnöke, a Wisdom, NG's, Candlelight énekese, dalszerző, énektanár,  Újfalusi Gábor a Hangfoglaló Magyar Közművelődési Intézet Programigazgatója, Temesi Berci  az RTL Klub zenei rendezője, Oláh Szabolcs, Dalszerző-szövegíró, producer, előadó, Tadeusz Rieckmann a Dalriada dobosa, vokalistája, a Sunwharf énekese, Nagy Nono Norbert zenész, gitár tanár, Shamanize Records kiadó művészeti vezetője.
A Soul Surge énekese törött lábbal énekelt
A fesztiválozók a pázsiton ücsörögtek a színpad előtt. Kockás ingek, színes pólók, tornacipők lepték el a friss zöld pázsitot. Fiatalok jöttek, mentek, szelfiztek. Benépesült a lösz falas Bolyki-völgy. Igazi fesztivál hangulat tombolt odakinn.
Miközben a tehetségkutató színpadán egymást követték a jobbnál jobb stílusok és zenekarok, benn a Bolyki Borbár zárt ajtói mögött komoly szakmai munkának adott otthon. A pénteken megrendezett ÉTER Workshopon előadást tartott Doncsev András, az NKA alelnöke és Krucsainé Herter Anikó, az NKA Igazgatósága főigazgatója, Balázs Mihály a Fatal Error zenekar képviselője. A feltörekvő tehetségek részletes információkat kaptak a Nemzeti Kulturális Alap által nyújtott támogatásokról, a pályázati rendszerről, illetve részletes beszámolót hallhattak az aktuális pályázati felhívásokról.  Az ÉTER Plusz eseményei közül nem hiányozhatott a Cseh Tamás Program kerekasztal beszélgetése sem. A feltörekvő zenészek megismerhették a Cseh Tamás Program működését és a pályázás mikéntjét. A Program – kerekasztal beszélgetését Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője moderálta. A workshopon az is kiderült, milyen tehetségkutatókra érdemes jelentkezni, hogyan viselkedjen a zenész a színpadon, valamint az is, mi kell a befutáshoz?
Az Aylen's Fall zenekar basszusgitárosa Osváth Lajos egy hírportálon így nyilatkozott az ÉTER Pluszról: „Szuper volt a környezet és a légkör is, nem volt érezhető a versengés. Új barátságok születtek és együtt tudtunk örülni egymás sikereinek. Sokkal inkább fesztiválhangulat volt, mintsem tehetségkutatós, szóval, nagyon jól éreztük magunkat.”  
Ne feledkezzünk meg a Dj-kről sem. A löszfalak előtti kis udvarban Fantasztikus hangulat alakult ki, a közönség állva tapsolt. A DJ Aréna győztese Endave lett Egerből, aki lehetőséget kapott a Balaton Sound Fesztiválon, valamint dj szövetségi tagságot nyert. Gratulálunk a nyerteseknek!
Endave, a Dj Aréna győztese

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése